Buitenlandse kaas

Ons assortiment buitenlandse kaas is zeer ruim te noemen.

Vanuit Rungis, Parijs importeren wij zelf onze Franse en Zwitserse kaasspecialiteiten.
 
Tevens maken wij gebruik van onze Nederlandse kaasleveranciers om ons assortiment compleet te maken.
Dit vaste assortiment wordt wekelijks aangevuld met diverse exclusieve kazen
 

Geitenkaas 

Vers uit o.a. Rungis en Vlaanderen, wekelijks wisselend

  • Petit Fiancé des Pyrenees Rauwmelkse geitenkaasje uit de Franse Pyreneeën. Nootachtig en vol aroma.
  • Merlijn Belgisch gepasteuriseerde geitenkaasje. Zacht, romig en licht zoetig.

 

Schapenkaas

Erg gezond, met een hoge concentratie vitamine A, B en C en uitermate geschikt voor mensen met een koemelk-allergie

  • Pecorino Italiaanse harde schapenkaas. Mild en pittig.
  • Tomme de Brebis Rauwmelkse schapenkaas uit Frankrijk en Spanje. Halfhard en romig.

 

Harde- en halfharde kazen

Keuze uit een uniek assortiment kazen met uiteenlopende rijpingstijden.

  • Abondance Rauwmelkse kaas met eigen appellation uit Haute-Savoie, aan de voet van de Mont-Blanc. Zacht, subtiel en smeuïg, met een vleugje hazelnoten in de finale.
  • Cantal Eén van de oudst bekende kaas van Frankrijk uit de Auvergne. Weelderig, romig en fris-nootig.
  • Zwitserse Emmentaler Diverse varianten kaas, zoals grot gerijpt of reservé. Mild, zoet/fruitige kaas met hazelnootondertoon en een licht pittige indruk. Minimaal 3 maanden gerijpt. Zeer geliefd als kaas uit het vuistje of in de kaasfondue.
  • Emmentaler de Savoie Tongstrelende rauwe koemelkse gatenkaas uit de Franse Savoie. Minimaal 70 dagen gerijpt.
  • Etivaz Zwitserse bergkaas van koemelk. Een weldaad voor de smaakpapillen. Verkrijgbaar in diverse rijpingstijden van minimaal 135 dagen tot 30 maanden.
  • Gruyère Zwitserse rauwmelkse kaas met een eeuwenoude traditie. Romige pikante smaak en op de achtergrond een zweem van walnoot.
  • Beaufort Een vorstelijke telg uit de gruyèrefamilie. Deze typische bergkaas uit de alpen van de Franse Savoie is een geweldige dessert-kaas en geraspt over pasta of risotto een traktatie. De geur is fris en fruitig, heel puur.
  • Appenzeller Zwitserse kaas van ongepasteuriseerde volle koemelk, met een volle, rijpe, fruitig en pittige smaak. Niet alleen verrukkelijk uit het vuistje, maar ook uitstekend culinair te verwerken.

 

Kroon Chaource Chaource 

Kazen met wit gewassen korst

  • Brie Een regio ten zuidoosten van Parijs, waar veel soorten witschimmelkaas Brie gemaakt worden. De naam Brie is niet beschermd en mag eigenlijk overal geproduceerd worden. Elk met eigen karakter.
  • Brie de Meaux Ambachtelijke boerenbrie met herkomstbenaming. Mag uitsluitend in het departement Seine-et-Marne geproduceerd worden. De zuivel is strogeel, zacht, romig maar compact met een volle delicate geur.
  • Brie de Melun Boerenbrie, die het meest tot zijn recht komt als dessert-kaas. Eigenwijs, rustiek karakter en doet denken aan hooi, kelder,stal en paddenstoelen. Culinaire tip: Verpakt in bladerdeeg, zo uit de oven.
  • Brillat-Savarin Normandische triple-crème kaas (75%) van volle ongepasteuriseerde koemelk. Zacht van structuur en extreem romig, bijna boterachtig. Doet het goed op de betere kaasplank voor de lekkerbekken. Soms wordt er ook subtiel wat truffel aan de kaas toegevoegd.
  • Chaource Volle koemelkse kaas uit de Champagne en rond Chablis. Weelderig van smaak, romig, zacht, fris en ruikt naar weidepaddenstoelen. De allerlekkerste worden gemaakt van rauwe melk oftewel 'au lait cru'.
  • Camembert Camembert heeft geen beschermde herkomstbenaming en mag dus overal geproduceerd worden. Echter, de originele ambachtelijke Camembert AOC is wel beschermd en wordt uitsluitend gemaakt in Normandië. Met een donslaag van witschimmel doet de geur denken aan een goede kaaskelder en smaakt een tikkeltje kruidig, aards en ziltig. Serveren op kamertemperatuur.
  • St. Félicien Klein kaasje uit de regio Rhône-Alpes, gemaakt van rauwe koemelk. Altijd smakelijk, altijd romig en nooit teleurstellend.
  • St. Marcellin Vederlicht kaasje (80 gram) uit het Isèredal, regio Rhône-Alpes. Geproduceerd van rauwe koemelk en zeer romig, vol en smeuïg met de smaak van echte kaas.

 

Kroon Langres Langres 

Kazen met roodgewassen korst

  • Munster Kaas uit de regio Elzas en Lotharingen rond de stad Munster. Men kent diverse munstertypen: pasteurisé, thermisé, cru en fermier cru. De smaak is complex, romig met een doordringende geur.
  • Epoisses Deze kaas uit de Bourgogne wordt tijdens het rijpingsproces regelmatig met Marc de Bourgogne gewassen en geeft epoisse zijn unieke, karakteristieke, pittige smaak. De geur is afhankelijk van rijpheid. Jonge kazen ruiken fruitig en aangenaam, oudere fors, pittig en doordringend.
  • Langres Vroeger werd de jonge, verse Bourgondische kaas op plataanbladeren gedroogd en op stro gerijpt. De ingezakte bovenkant, de 'fontaine' wordt tijdens de rijping traditiegetrouw gevuld met wat Marc de Bourgogne, waardoor de drank in de zuivel trekt en zo een ware smaaksensatie geeft. De smaak is romig en zeer intens.
  • Reblochon Kaas van rauwe koemelk uit de departementen Savoie en Haut-Savoie. De geur doet denken aan alpenweiden en -bloemen, maar ook aan boerenkelders. Reblochon wordt veelvuldig in de lokale keuken gebruikt bv: met gebakken ui, aardappelen, knoflook, verse kruiden en gesmolten Reblochon. Ook erg lekker als dessertkaas.
  • Vacherin Mont d'Or Deze bijzondere rauwmelkse kaas wordt zowel aan de Zwitserse- als aan de Franse kant van de grens in de Jura gemaakt. Het rijpen vindt plaats op sparrenhoutenplanken en geeft de kaas een karakteristiek, harsachtig aroma. Vaak is de kaas extreem zacht en romig dat het uitgelepeld moet worden – een sublieme beleving voor de echte kaasliefhebber.

 

Kroon Saint Agur Saint-Agur 

Blauwaderkazen

  • Gorgonzola Gorgonzola is een rauwe koemelkse, gemarmerde, zachte kaas uit de omgeving van Milaan met een wit zuivel en de karakteristieke groen-blauwe dooradering. Zacht en romig in combinatie met zijn typerende scherpe, lekkere smaak. De smaakintensiteit varieert per leeftijd.
  • Roquefort Roquefort is uit rauwe schapenmelk bereid, met de speciale schimmelculturen Penicillum roqueforti, gekweekt in brood. Door de rijping in de grotten van Roquefort sur Soulzon onstaat de speciale stevige, complexe en subtiele smaak.
  • Cabrales De koning van de Spaanse kazen is een gemengde blauwaderkaas van koe-, schapen- en geitenmelk. Deze unieke wereldkaas is romig, pittig, friszuur en licht ziltig van smaak
  • Stilton Een blauwader mammoetkaas van zo'n 30 kg uit het Engelse Nottinghamshire. De smaak is romig, rijk, complex en niet zo zout of bitter als sommige andere blauwschimmelkazen.
  • Saint-Agur Koemelkse blauwschimmelkaas uit de Franse Auvergne. Veelzijdig te gebruiken in bladerdeeg, in quiches, op pizza's, door de pasta en tevens uitstekend geschikt als dessertkaas of zomaar bij de borrel.

Adres gegevens

Kroon Kaashandel 
Van Hoytemastraat 31
2596 EN Den Haag
 
Telefoon 070-3249214

Openingstijden

 Maandag    08.00-18.00
 Dinsdag    08.00-18.00
 Woensdag    08.00-18.00
 Donderdag    08.00-18.00
 Vrijdag    08.00-18.00
 Zaterdag    08.00-17.00
 Zondag    gesloten

Ons concept

banner kaasbox